NEW URL ADDRESS STARTING 1 AUGUST 2013 http://eduakses.blogspot.com

ENTRI TERKINI

Saturday, August 21, 2010

Majlis Perasmian Pelancaran Bulan Kemerdekaan 2010 SKUJ

Pada 20 Ogos 2010 yang lalu, telah berlangsung dengan jayanya Majlis Perasmian Pelancaran Sambutan Bulan Kemerdekaan 2010 peringkat SKUJ. Pelancaran telah dirasmikan oleh Tuan Guru Besar SKUJ iaitu En Jamal Noor Abd Nasir bin Ismail dan diserikan dengan kehadiran naib Yang DiPertua PIBG SKUJ iaitu En Alias bin Ahmad mewakili YDP PIBG yang tidak dapat hadir.

Majis dimulakan dengan nyanyian Lagu Negaraku, Lagu Negeri Pahang, Lagu Sekolah dan Lagu Jalur Gemilang. Majlis turut diwatnakan dengan tayangan video Semangat Kemerdekaan yang menceritakan perjuangan tokoh-tokoh negara dalam memperjuang kemerdekaan tanah air. 

Sesi Kuiz Merdeka dijalankan selesainya sesi tayangan video dan beberapa orang murid telah berjaya menjawab soalan-soalan yang dikemukakan. Aktitvit Mewarna Merdeka diadakan sejurus selepas berakhirnya Majlis Perasmian tersebut di mana semua pelajar Tahun 1-5 menunjukkan bakat mewarna masing-masing. Keputusan akhir senarai pemenang akan diumumkan pada Majiis Penutup Sambutan Bulan Kemerdekaan 2010 yang dijadualkan pada 15 Ogos 2010 nanti.

Berikut antara detik-detik yang sempat dirakamkan.

1Malaysia Menjana TransformasiNo comments:

Post a Comment